High Zone nettisivuelementtejä_2
HighZoneLogo-color-transp
High Zone nettisivuelementtejä_3

High Zone Hieronta

High Zonen ammattilaiset tarjoavat klassista hierontaa, urheiluhierontaa ja purentalihashierontaa. Lähtökohtanamme on asiakkaidemme kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Klassinen hieronta, urheiluhieronta ja purentalihashieronta

High Zone tarjoaa laadukasta hierontaa Helsingissä (Hämeentie 30) ja Hämeenlinnassa (Raatihuoneenkatu 29).

Tervetuloa hyvään hierontaan!

ISÄNPÄIVÄ TULOSSA - Isänpäivätarjouksena High Zonen lahjakortit hierontaan nyt edullisesti!

  • Iskälle iloa (1×50 min) – 49 €
  • Papan pöyhintä (1×75 min) – 74 €
  • Faijan fixi (3×50 min) – 144 €
  • Isukki iskuun (3×75 min) – 216 €
Lahjakortit ovat voimassa 12 kuukautta ostohetkestä eteenpäin, ja ne käyvät kaikissa High Zonen toimipisteissä. Tarjoukset voimassa 13.11.2022 asti. Mikäli tilaat lahjakortin lauantaihin 12.11.2022 klo 12 mennessä, lupaamme toimittaa sen sähköpostitse perille isänpäiväksi!

Dry needling eli kuivaneulaus

High Zonen hieronnan yhteydessä on tarjolla myös Dry needling (DN) eli kuivaneulaus, joka on länsimaiseen lääketieteeseen perustuvaa akupunktioneuloilla tehtävää hoitoa.

High Zonella Dry needling -käsittelyä hieronnan yhteydessä tarjoavat Niko (Helsingissä) ja Jerko (Hämeenlinnassa). Dry needling -käsittelyä varten voit varata hieronta-ajan Nikolta tai Jerkolta, ja pyytää heiltä käsittelyä. Dry needling hieronta-ajan yhteydessä maksaa 5-10 € riippuen käsittelyn laajuudesta.

Dry needling (DN) eli kuivaneulaus on länsimaiseen lääketieteeseen perustuvaa akupunktioneuloilla tehtävää hoitoa. Nimensä mukaisesti kehon sisään ei injektoida mitään vaan hoito perustuu pelkästään neulan aikaansaamaan vaikutukseen. Neuloina käytetään ohuita, steriilejä suojakaasuun pakattuja kertakäyttöneuloja.

Dry needling-hoidossa käsitellään pehmytkudoksessa (myofaskia) sijaitsevia triggerpisteitä (TrP). Pinnallisempaa neuloitusta käytetään hoidettaessa esimerkiksi nivelalueen oireita ja heijastekivun alueita. DN-hoito stimuloi immuunijärjestelmää paikallisesti ja laukaisee kehon omia paranemisprosesseja. Hoito poikkeaa kiinalaisesta akupunktiosta siten, että akupunktiossa hoidetaan meridiaaneilla eli energiakanavilla olevia akupisteitä kiinalaisen lääketieteen mukaisesti. Dry needling ei siis ole akupunktiohoitoa.

Dry needling on saanut alkunsa jo 1940-luvulla, joten mistään kovin uudesta menetelmästä ei ole kyse. Sitä on tutkittu ja käytetty pitkään ja se onkin maailmanlaajuisesti hyväksytty yhdeksi kivunhoitomenetelmäksi. Ensimmäiset Suomessa koulutetut Dry needling -hoitajat valmistuivat joulukuussa 2017.

Trigger-pisteet (TrP) ovat herkkiä tai kipeitä pisteitä lihaksessa jotka tuntuvat pinnallisissa lihaksissa kireinä juosteina tai hernemäisinä pisteinä. Kireät juosteet ovat jatkuvasti lyhentyneessä tilassa olevia lihassyitä. Tämä lyhentynyt tila estää lihasta toimimasta sille ominaisella tavalla heikentämällä sen aineenvaihduntaa paikallisesti.

Trigger-pisteet aktivoituvat yleensä toistuvan rasituksen, stressin tai kohonneen verenpaineen aiheuttamana tai esimerkiksi happamoituneen kehon muodostamana. Myös kroonisesta kivusta kärsiville kehittyy TrP:itä. Trigger-pisteille on tyypillistä heijastekipu. Tämä tarkoittaa sitä, että hoidettava piste voi sijaita yllättävän kaukana varsinaisesta kipualueesta.

Dry needling-käsittelyssä etsitään ensin sormin tunnustelemalla kireä lihasjuoste ja triggerpiste, johon neula laitetaan. DN-hoidolla voidaan käsitellä tehokkaasti myös lihaksia, jotka ovat syvällä pinnallisten lihaskerrosten alla. Syvempien lihasten kohdalla määritetään tarkasti kehon anatomiset rakenteet, kuten hermojen ja verisuonten kulkureitit. Kun neula on asetettu paikoilleen saattaa tuntua hetkellistä paineen tunnetta ja joskus myös paikallinen lihasnykäys. Lihaksen supistuminen aiheuttaa lihasnykäyksen neulan osuessa herkistyneeseen Trp:een. Neulalla voidaan tehdä dynaamista eli edestakaista liikettä, jolloin herkistyminen vähentyy ja lopulta poistuu kokonaan. Tällöin paikallinen kipu sekä heijastekipu häviää ja käsitellyn lihaksen toiminta palautuu ennalleen.

Hoito voidaan turvallisesti tehdä lähes kaikille kehon alueille. Käsittelyn yleinen sivuvaikutus on ohimenevä arkuus neulatulla alueella. Tyypillisiä hoidettavia alueita ovat ylä- ja alaraajat, rintalihakset, selän, hartian ja niskan seutu sekä kasvojen alueella purentalihakset. Vaikeissa jännitystiloissa, esimerkiksi ”penikkatauti”, voidaan neulahoitoon yhdistää sähköä TENS/EMS-laitteella. Tällöin lihakseen pystytään aikaansaamaan voimakkaampaa stimulaatiota. Tyypillisiä hoidettavia vaivoja ovat muun muassa hartia- ja selkäkivut, migreeni, tenniskyynärpää, penikkatauti ja muut lihasperäiset kiputilat sekä nivelsäryt. Hoitomuoto soveltuu erinomaisesti myös urheilijoille.

Lähde: Suomen Dry needling -yhdistys, nettisivut