Viikon vinkki: Liikettä kropalle

Viikon-vinkki-juoksijan-polvi

Viikon lihashuoltovinkissä puhutaan liikkuvuusharjoittelusta. Joka päivään olisi hyvä saada mahtumaan nivelten ja nikamien liikettä niiden jokaiseen liikesuuntaan. Liikkuvuusharjoittelun tarkoituksena on lisätä sekä passiivista että aktiivista liikkuvuutta. 

Lihas vaatii satoja toistoja useampana kertana viikossa, jotta se joutuu sopeutumaan lisääntyneisiin liikkuvuusvaatimuksiin. Laajoilla liikeradoilla suoritetut liikkeet lisäävät säännöllisesti tehtynä liikkuvuutta. Esimerkiksi lihaskuntoharjoitteiden tekeminen laajoilla liikeradoilla ja maltillisilla kuormilla on erinomaista liikkuvuusharjoittelua. Aktiivinen tekeminen on tehokas tapa lisätä lihaksen pituutta ja samalla liikkuvuutta.

Liikkuvuusharjoitekombinaatiot ovat erittäin hyvä tapa käydä läpi useampi osa vartalosta. Kombinaatioilla saadaan verenkiertoa ja aineenvaihduntaa aktivoitua laajemmalla alueella lyhyessä ajassa ja tehokkaasti. Viikon vinkin yhteydessä olevalta videolta löydät yhden esimerkin liikkuvuusharjoitekombinaatiosta, joka laittaa mukavasti veren kiertämään. Tee vaikka 5 toistoa molemmille puolille, pidä minuutin tauko, ja tee vielä kahdesti samalla tavalla. Ota kokeiluun!

Terveisin,

Lasse